log

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STRÅF

OM STRÅF:
Kvartettens alldeles speciella nisch är att den, samtidigt som den utgör en stråkkvartett också är en vokalkvartett.
Medlemmarna spelar och sjunger samtidigt. Detta ger en alldeles säregen klangfärg och stämning åt den framförda musiken, en upplevelse av stråkinstrument och sång i en sällsynt symbios. Stråfs medlemmar har lång erfarenhet av sceniska musikproduktioner och strävar efter att vara fullt närvarande och lyhörd inför sin publik. Detta leder till att gruppen fritt kan interagera och kommunicera med musiken. Alla fyra är eller har varit med i Amanda, den banbrytande sceniska kören från Göteborg.

Nu aktuell med MOVEMENTS

I MOVEMENTS
kommer nu kvartetten få ge uttryck åt sin längtan efter att  lägga till ytterligare ett sceniskt språk, rörelsen och dansen. Maud Karlsson, mångkunnig dansare och koreograf från Uppsala ger inspiration, skapar möjligheter och river gränser i vad som är möjligt, för fyra sångare med stråkinstrument i handen, att gestalta.
Elise Einarsdotter, väletablerad jazzmusiker och tonsättare komponerar speciellt för STRÅF utefter gruppmedlemmarnas personligheter och önskningar. Dessutom bidrar gruppen med en del musik, text och arrangemang. Andras alster smyger också med i ny dräkt av STRÅF.


STRÅF består av:

Sanna Källman, sopran och violoncell

Åsa Johansson, alt och violin 1

Tobias Edvardson, tenor och viola

Francis Shaughnessy, bas och violin 2


Annat med STRÅF


ÄNGLATANGO ett blandat program där det förekommer både tangomusik och änglar i olika former. Det blir klassiskt, visor, pop samt även någon schlager i nya arrangemang för stråk och sång


PÅ BESÖK I VÄRLDEN är en poetisk konsert, en upplevelse med ett eget universum, någonstans i rymden mellan jazz, konstmusik och visa.

Här svävar de unika klangerna från den sjungande stråkkvartetten Stråf och tonsättaren/pianisten Stefan Forssén tillsammans med poesin.

Se smakprov här:
http://www.youtube.com/watch?v=dZ7S6KAKFIk


HIDE AND SEEK - en stråkligt svängande känslomusikal för mellan-högstadiet om att våga visa sig och behöva gömma sig.

Se smakprov här:
http://www.youtube.com/watch?v=eo0AOUtZ_P8


http://www.youtube.com/watch?v=3llJSD7jKd4