SLABANG

Vokalkvartetten Slabang är: Åsa Johansson, Patrick Rydman, Tobias Edvardsson och Brita Lindgren. Slabangs medlemmar är även musiker och skådespelare, med gedigen utbildning och flerårig erfarenhet från scen och skiva, bland annat med Sångensemblen Amanda, Folkteatern i Göteborg, Riksteatern, Teater Jaguar,och grupper som Kåbra, West of Eden, Moonmen m fl.


Dans i mörker - en hyllning till Beppe

Dans i mörker - är en gnistrande kavalkad av okända och kända texter, scener och sånger, fångade ur Beppes Wolgers väldiga skattkista.
Här möter ni Beppes alla skepnader: poeten, humoristen, humanisten och allkonstnären.
Musikteaterensemblen/vokalkvartetten Slabang sjunger i sköna stämmor och fyller på med trumpet, dragspel, klarinett och bas i svängiga och läckra arrangemang.
Musik av bl.a O. Adolphson, P. Ramel m fl.
texter Beppe Wolgers.
Idé och scenisk sammanställning: Slabang
Föreställningen kan också spelas i en akt, den blir då ca 60 min och passar till exempel som lunchteater.

Barn och familjeföreställning

Moster Franzie - den första katten i luften


Moster Franzie- den första katten i luften är en musikföreställning som handlar om Moster Franzie som var den första katten i luften. Vi som berättar är tre kattsläktingar som med mycket ton och lite ord och rörelse beskriver hennes äventyr. Det är de första stapplande flygförsöken till den första katten att korsa engelska kanalen ända till den första rymdfärden.


Vi spelar saxofoner, trumpet och fiol, vi sjunger i stämmor, vi spelar piano, dragspel, gitarr och bas. Musiken och texten är nyskriven . Vi som spelar är Åsa, Brita och Patrick som ni säkert sett i många barnsammanhang. Så som Krakel Spektakel, Teater Jaguar, Musikteatergruppen Kåbra, Stråf och mycket mer. Nu kallar vi oss Slabang


Fyra Vindars Café – stationsfiket mellan himmel och jord

Fyra Vindars Café är en nyskriven kammarmusikal om oss himmelskt jordiska människor, vår längtan efter mening, våra möjligheter och och vår ensamhet.

En tänkvärd enaktare med slagdängor som Stormens hjärta, Vinden fryser, Dödsallergi, Rullatorvals och naturligtvis Fyra vindars café.

”Jag har skött om det här fiket så längre än vad jag kan minnas. Vi har alltid nya kunder, varje dag. De vill ha drömmar, minnen, förlåtelse, kärlek, ömhet, ibland vill de bara ha en kopp kaffe. Jag kan se dem, människorna, klart och tydligt, men de ser inte mig. De spelar upp sina liv inför mina ögon. Här uppe står tiden stilla, finns inte. I ett blixtljus förstår de vad som var viktigt., vvad som egentligen spelar roll och som faktiskt betyder något.

Musik, text och idé – Slabang